Teamcaptains

Fred

Roparun 2015 word mijn 12e deelname aan dit geweldige evenement. Na het stoppen van onze teamcaptain Gerard Vrij Peerdeman hebben Mariska en ik het teamleiderschap overgenomen.
In mijn werk wordt ik dagelijks geconfronteerd met kanker en privé heb ik onder andere beide ouders verloren aan deze verschrikkelijke ziekte. Hierdoor weet ik wat voor belasting deze aandoening naast het ziek zijn met zich mee brengt.
Wat is er dan mooier om mijn liefde voor sport te gebruiken en in te zetten om mensen tijdens hun ziekte maximaal te ondersteunen zodat het leven dragelijker wordt.
Dit jaar wordt een spannend jaar, naast het teamleiderschap, gaan we voor het eerst de route Hamburg-Rotterdam afleggen. Met dit geweldige team ben ik ervan overtuigd dat het uiteindelijk weer één groot (en intensief) feest gaat worden!

Mariska

Een nieuw Roparun jaar en weer een paar mooie nieuwe uitdagingen!

Na twee jaar fietsen ga ik nu voor het derde jaar mee als loper(met Willem als coach) en als teamcaptain (samen met Fred). Voor het eerst vertrekken we nu met een gezellig team uit Hamburg! Het is goed om te zien dat er steeds meer collega’s uit het Diakonessenhuis aansluiten en er meer bekendheid wordt gegeven aan het Roparun team binnen het ziekenhuis.

De Roparun steunt hele mooie en goede projecten en het is fijn om daar een sportieve en financiële bijdrage aan te kunnen leveren! Het is zo hard nodig! Als ziekenhuis ontvangen we ook regelmatig de steun vanuit de Roparun, dus dat geeft een goed gevoel, waar we het allemaal samen als team voor doen.
Ik kijk uit naar weer een mooi, sportief en gezellig jaar met dit top team!

Lopers

Rob

Mijn naam is Rob van Dijen, ik ben 51 jaar en woonachtig in Houten. Ik ben getrouwd met Claudia en heb 2 zonen, Sander (21) en Marcel (18). Ik werk bij KPN als manager van een team enthousiaste “Service Implementatie Managers”.
In mijn vrije tijd train ik regelmatig om op deze manier samen met enthousiaste leden van Loop Groep Houten, liefst ergens in het buitenland, een marathon te lopen.
In 2015 loop ik voor de 4e keer mee met de RoPa run omdat wij in de afgelopen jaren van dichtbij hebben mogen ervaren hoe ontzettend belangrijk het is om mensen in de laatste levensfase te ondersteunen. Dit is precies waar stichting RoPa run voor staat en daarom zal ik in de komende periode aan de slag gaan om, samen met dit fantastische team, zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de vele goede doelen die de stichting ondersteund.

Kan ik weer op jullie steun rekenen?

Babette

Mijn naam is Babette Remeczky en ik ben werkzaam in het Diakonessenhuis Utrecht als anesthesie medewerker. Enkele weken geleden zag ik op het intranet de zoektocht naar nieuwe leden voor de RoParun.
Helaas heb ik dit jaar van dichtbij meegemaakt hoe dierbaren door kanker zijn getroffen. Het enige wat ik kon doen was er voor ze zijn, toekijken en me machteloos voelen. Dit is mijn kans om een steentje bij te dragen in de hoop het leven van mijn dierbaren en andere kankerpatiënten te kunnen veraangenamen.
Ik heb heel veel zin in deze sportieve uitdaging en hoop met het Diak team een mooi bedrag binnen te halen!!

Hein

In 2015 mag ik voor de derde keer deelnemen aan dit prachtige evenement, deze keer weer in de rol van loper. In 2013 heb ik de estafette voor het eerst gelopen en ben sindsdien helemaal ‘hooked’! We zijn tot nu toe altijd in Parijs vertrokken, maar nu gaan we het nu vanuit Hamburg proberen en ook dat draagt weer bij aan het avontuur.
Ik ben milieuadviseur, 50 jaar, getrouwd en vader van twee zoons. Mijn vrouw werkt op de longpoli in het Diakonessenhuis. Van haar hoor ik veel verhalen over haar patienten met kanker.
De laatste jaren hebben ook in onze eigen kring enkele mensen een zeer ongelijke strijd moeten vechten. Voor veel patienten kan de medische wetenschap zelfs in het terminale stadium toch nog iets betekenen. (Te) vaak ook staat de zorg helaas met lege handen.
Ik vertrouw erop dat de Roparun daarin verandering zal brengen en ben blij, dat ik daar een steentje aan mag bijdragen. Ik zie erg uit naar het Pinksterweekend van 2015!

Willem

Ik ben Willem en ga dit jaar voor de 14e keer mee. Drie keer als fietser en één jaar vanaf de zijlijn. Dit wordt mijn 10e loopjaar.
Het RoParun virus stroomt nog steeds en opnieuw weer op naar een nieuw en spannend jaar met voor een groot gedeelte nieuw team.
Enthousiaste nieuwe mensen vullen ons gezellige team aan.
Met z’n allen weer om heel veel geld op te halen voor al die mensen die het hard(er) nodig hebben. Ieder met zijn eigen reden maar allemaal er vol tegenaan!!
STEUN ONS met jullie giften enne Rotterdam… we komen er aan!!!

Wilter

Ik ben Wilter (55 jaar) en woon in Maarssen, met Marjan en 3 studerende kinderen. Ik heb 3 keer met dit roparunteam meegelopen vanuit Parijs naar Rotterdam, en erg genoten. Ik vind het een uitdaging om mijn 4e deelname nu vanuit Hamburg te volbrengen . Ik heb weer heel veel zin in dit fantastische evenement, vanwege de sportieve prestatie maar zeker ook vanwege de saamhorigheid en gezelligheid. Met een aantal wijzigingen hebben we weer een vernieuwd en enthousiast team.
Ik ben al ruim 25 jaar actief als hardloper, en de Roparun staat zeker bovenaan mijn lijst met loopbelevenissen.
Ik ben werkzaam als ICT-er bij Welzorg, actief in de hulpmiddelen-branche ter ondersteuning van hulpbehoevenden op het gebied van wonen, werk en mobiliteit. Dit sluit mooi aan op de vele projecten die de Roparun ondersteunt voor mensen met kanker.
Met het hele team zijn we volop bezig om via allerlei acties zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel. Dus doe mee en steun ons !

Mariska

Een nieuw Roparun jaar en weer een paar mooie nieuwe uitdagingen!

Na twee jaar fietsen ga ik nu voor het derde jaar mee als loper (met Willem als coach) en als teamcaptain (samen met Fred). Voor het eerst vertrekken we nu met een gezellig team uit Hamburg! Het is goed om te zien dat er steeds meer collega’s uit het Diakonessenhuis aansluiten en er meer bekendheid wordt gegeven aan het Roparun team binnen het ziekenhuis.

De Roparun steunt hele mooie en goede projecten en het is fijn om daar een sportieve en financiële bijdrage aan te kunnen leveren! Het is zo hard nodig! Als ziekenhuis ontvangen we ook regelmatig de steun vanuit de Roparun, dus dat geeft een goed gevoel, waar we het allemaal samen als team voor doen.
Ik kijk uit naar weer een mooi, sportief en gezellig jaar met dit top team!

Ageeth

Mijn naam is Ageeth den Hartog en ik woon samen met mijn vriend Andre in Herwijnen. Ik ben verpleegkundige op de oncologie afdeling in het Diakonessenhuis en begin in maart met de studie oncologieverpleegkundige.
Op mijn werk heb ik dagelijks met de oncologie te maken en zie ik hoe zwaar deze ziekte niet alleen lichamelijk, maar zeer zeker ook psychisch is. Voor zowel de patient als zijn naaste.
Toen mijn vriend 23 mei vorig jaar de diagnose kanker kreeg stortte onze wereld in. Gelukkig is hij na een reeks pittige chemokuren nu ´schoon´, maar in die periode merk je hoe belangrijk het werk van de RoParun is.
Waar je als ´professional´ met name denkt aan onderzoeken naar verbeteringen van behandelingen etc. Merkte ik in de periode van het ziek zijn van mijn vriend ook hoe belangrijk het ook is om afleiding, ondersteuning en zo kwaliteit van leven terug te krijgen.
Dit is dan ook mijn motivatie om op 23 mei 2015 mijn eerste keer deel te nemen aan de Ropa run en om zoveel mogelijk geld hiervoor te werven!

Désirée

Mijn naam is Désirée Kooloos. Ik ben 53 jaar, woon samen met mijn man René in Houten en ben al 14 jaar de liefhebbende stiefmoeder van de 16-jarige Lisa.
Ik werk als business consultant bij NS Finance in Utrecht.
Hardlopen doe ik bij Loopgroep Houten, waar ik Rob van Dijen van ken. Samen met Rob en een aantal andere enthousiastelingen van onze club heb ik sinds 2010 acht marathons gelopen en het smaakt nog steeds naar meer.
Ik ben op de valreep, drie weken voor de start van de Roparun, als loper toegevoegd aan dit enthousiaste en goed voorbereide team. Hiermee komt een lang gekoesterde wens in vervulling, niet alleen vanuit sportief oogpunt, maar vooral omdat ik hiermee kan helpen om nog meer geld bijeen te brengen voor al die prachtige doelen.
Drie jaar geleden heb ik zelf ervaren hoe goed het mijn schoonfamilie deed toen we samen met mijn ernstige zieke schoonvader een lang weekend in een via de Roparun aangeboden aangepaste vakantiebungalow konden verblijven.

Marlies (i.v.m. blessure dit jaar helaas niet mee)

Ik ben Marlies van der Meulen en ik ben de last minute toevoeging aan het Roparun Team. Ik zag dat er een vacature voor een loper was en ik heb mijn kans gegrepen. Om voor dit mooie doel te lopen lijkt mij een geweldige uitdaging en fijn dat ik op deze manier ook een steentje kan bijdragen.
In het dagelijks leven werk ik als deskundige Infectiepreventie in het Diakonessenhuis. Ik woon met mijn man Onno en mijn 3 kinderen Teije, Hidde en Maartje in Maarsbergen.
Ik kijk er naar uit om met dit Diakteam te vertrekken uit Hamburg en hoop op een geweldige opbrengst!

Fietsers

Marco

Mijn naam is Marco Franchimont. Roparun 2015 wordt alweer mijn elfde deelname en voor de vierde keer op de fiets. Het blijft elke keer weer een mooie ervaring om dit fantastische evenement mee te mogen maken.
We gaan er weer een mooi feestje van maken met hopenlijk een mooie opbrengst voor de Roparun. U geeft toch ook?

Sanne

Mijn naam is Sanne Ondersteijn. Sinds december 2011 werk ik als logopedist in het Diakonessenhuis. Mijn hobby`s zijn: wielrennen, mountainbiken, schaatsen, hardlopen.
Dit jaar ga ik voor het eerst mee met team 19, Diakonessenhuis. Als fietser ga ik graag de uitdaging aan om op deze sportieve manier een bijdrage te verzamelen voor het doel van de Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Rogier

Mijn naam is Rogier Vlig en ben werkzaam als anesthesiemedewerker in het Diakonessenhuis Utrecht. In 2015 zal ik voor de eerste keer deelnemen en wel als fietser.
Naast het werk houd ik mij bezig met sporten, fotograferen, motorrijden en zoek graag het avontuur op in koude gebieden voor hondensledetochten en skitrekkings.
Ik heb mijn vader en veel andere dierbaren verloren aan kanker en vond dat het tijd was om mijn steentje bij te dragen aan dit prachtige evenement. De vacature voor fietser was daarom voor mij een mooie gelegenheid om het sportieve met de achterliggende visie van de Roparun te combineren en ik hoop dat wij een mooi bedrag bij elkaar kunnen krijgen. Ik kijk uit naar een hele gezellige tijd!

Erno

Ik werk in het Diakonessenhuis als fysiotherapeut. Collega’s hebben mij enthousiast gemaakt om mee te doen aan dit fantastische initiatief. Roparun 2015 wordt mijn eerste jaar. Geld ophalen voor mensen met kanker op een sportieve manier met een evenement die je bijblijft. Graag ga ik deze uitdaging aan!
Samen met het team ga ik me inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen. Ik hoop dat u daar aan meewerkt!

Fysiotherapie

Janny

Ik ben Janny Tijsseling. In mijn dagelijkse werk ben ik fysiotherapeut en in die functie ga ik voor de 10e keer mee met team 19. Ik wordt elk jaar weer opnieuw uitgedaagd om met deze enthousiaste groep mensen euro’s bij elkaar te harken en vervolgens met diezelfde groep te zorgen dat het Roparun weekend een goed/gezellig evenement wordt waar ieder zijn of haar kwaliteiten kwijt kan.
Uit Hamburg vertrekken maakt dat we weer allemaal uitgedaagd worden. De kwaliteit van leven probeer ik in mijn werk (maar ook prive) steeds op de voorgrond te plaatsen, vandaar dat het motto van de Roparun me zo aanspreekt.

Marlouke

Roparun 2015 wordt mijn 2e roparun en ook dit jaar ga ik weer mee als fysiotherapeute.
Naast mijn werkzaamheden als fysiotherapeute in het Diakonessenhuis ben ik moeder van Lars (13) en Nicoline (11), ben ik vrijwilliger bij atletiekvereniging Altis, loop ik hard (maar lang zo hard niet als de kanjers van dit team) en speel ik volleybal.
Vorig jaar moest ik drie weken voor de start van de roparun afscheid nemen van mijn vader die overleed aan de gevolgen van kanker. Op zijn ‘verjaardag’ vertrokken we naar Parijs. Dit jaar zal ik in Hamburg, maar vooral in Rotterdam er weer even extra bij stil staan.
Het doel “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” is waar ik het voor doe.

Jolanda (i.v.m. blessure dit jaar helaas niet mee)

Ik ga dit jaar voor de 2e keer mee. Vorig jaar als chauffeur. Dit jaar ga ik mee als sportmasseur. Een hele andere taak, waar ik heel veel zin in heb.
Het doel is om zoveel mogelijk eurootjes bij elkaar te krijgen voor de mensen die dit hard nodig hebben.
Iedere € telt. Dus geven is leven.

See u in Rotterdam.

Mariska

Mijn naam is Mariska Lingeman en ik ben werkzaam als fysiotherapeut in het Diakonessenhuis Utrecht en Zeist. Via mijn collega’s Marlouke en Guus, die vorig jaar als fysiotherapeuten mee waren, heb ik heel veel positieve verhalen gehoord over de Roparun. Toen ik dit jaar gevraagd werd om deel te nemen aan het Roparunteam 2015 kon ik dan ook niet achterblijven!
Naast mijn werk als fysiotherapeut zijn mijn hobby’s zwemmen, wandklimmen, snowboarden en fotografie. Een sportieve actie zoals deze past dan ook helemaal in mijn straatje.
Als team zetten wij ons in om een zo groot mogelijke bijdrage in te zamelen voor de Roparun en hun bewonderenswaardige projecten. Wij gaan ervoor! U ook?

Madeleine

Ik ben Madeleine, 24 jaar en werkzaam als fysiotherapeut in een praktijk. Ik ga voor de tweede keer mee als fysiotherapeut. Ik heb het vorig jaar als fantastisch ervaren en wilde ook dit jaar weer graag mee helpen aan dit mooie event en het goede doel. Dit jaar ga ik voor het eerst mee met dit team en ook nog vanuit Hamburg. Wat een nieuwe maar leuke uitdaging!

Ik vind het zo geweldig dat “wild vreemde” van elkaar zo’n enorm sterk team kan worden om zoveel mogelijk geld bij elkaar te halen voor het goede doel. Samen sta je sterk en kan je alles aan. We gaan er weer voor. We can do it!

Chauffeurs en Logistiek

Gerben

Mijn naam is Gerben Ganzevles, dit jaar voor het eerst bij de crew.
Mijn hobby’s zijn: schaatsen, racefietsen, mountainbiken en motorrijden.
Ik ben in het Diak werkzaam op de afdeling Klinische NeuroFysiologie, waar ik mij bezig houd met het zenuwonderzoek bij patiënten.
Denk bijvoorbeeld aan epilepsie, spierziektes als ALS en MS, of slaapstoornissen.
Vorig jaar heb ik gereageerd op een oproep voor een chauffeur, maar ik was toen niet nodig. Dit jaar, sluit ik mij vanaf de start aan en ik ga achter de schermen mij bezig houden met het transport van dit geweldige team.

Bouke

Mijn naam is bouke , ik neem graag deel aan roparun editie 2015. Vorig jaar moest ik helaas verstek laten gaan, dit jaar hoop ik weer optimaal mee te kunnen werken binnen roparun team 19, het team diakonessenhuis.
Tijdens de komende roparun zal ik me als chauffeur en ondersteuner van het team inzetten. Het is erg mooi om als team de prestatie te leveren. Dit jaar vertrekken we uit Hamburg, voor het team een nieuwe uitdaging na jaren naar en van Parijs te zijn vertrokken.
Roparun is een geweldig evenement met een even geweldig doel, ik ondersteun roparun van harte! Ik nodig u namens het team uit om ons te steunen, dat kan praktisch of met geldelijke ondersteuning.
Op de roparun site is een donatie module beschikbaar waar u rechtstreeks uw donatie ten goede kan laten komen aan de aktieviteiten van de stichtng roparun. Ook kunt u hier ingeven dat u team 19 als referentie opgeeft. Ik steun roparun, steunt u roparun ook?

Otto

Na 11 jaar meegedaan te hebben met verschillende teams deden blessures, prive omstandigheden en gebrek aan motivatie mij er in 2007 toe besluiten er mee te stoppen. Ik was even toe aan iets anders.
Maar de RoParun bleef ik echter volgen en speciaal de teams waar ik deel van had uitgemaakt. Om het team van het Diakonessenhuis kan ik als medewerker al helemaal niet heen.
Een andere functie in het team, chauffeur, vertrek uit Hamburg en steeds meer collega’s uit het ziekenhuis die zich aansluiten bij het team zijn voor mij reden genoeg om me aan te sluiten bij dit team en voor de 12e keer aan de start te verschijnen.

Sander

Mijn naam is Sander van Dijen en ik neem voor de eerste keer deel aan de ROPArun. In de voorgaande jaren was ik op de achtergrond betrokken bij het maken van de route. Dit jaar ga ik als chauffeur van het “lopersbusje” zelf de tocht ervaren.
In het dagelijks leven ben ik werkzaam als service engineer bij de firma VanRiet. Voor mijn werk reis ik regelmatig door Europa en heb ik al heel wat kilometers afgelegd. De aanleiding waarom ik graag aan deze loop wil deelnemen is dat ik in de afgelopen jaren een aantal mensen in mijn familie zijn overleden aan kanker. Zij hebben goede zorg gehad in de laatste levensfase. Dat is waar de ROPArun voor staat en waar ik graag mijn steentje aan wil bijdragen.

Eveline

Mijn naam is Eveline Jansen en ben werkzaam als endoscopie assistent in het Diakonessenhuis.
Dit jaar ga ik voor het eerst mee met het Roparunteam en wel als chauffeur. Ik heb helaas van zeer nabij met de ziekte kanker te maken gehad. Het is een machteloos gevoel.
Ik bewonder zeer de gedrevenheid van het team en hoop op een prachtig resultaat, want het is voor een enorm goede zaak.

Jurgen

Mijn naam is Jurgen Kuijvenhoven. Ik ben 29 jaar oud en woonachtig in Utrecht. Samen met mijn vriendin Jose (die werkzaam is als verpleegkundige in het Diakonessenhuis in Utrecht) woon ik hier alweer bijna twee jaar.
Ik werk bij BAM – Infra Asset Management als Maintenance Engineer wat vooral gericht is op het onderhoud van de snelwegen in Nederland.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten. Ik heb mijn hele leven gekorfbald, en probeer nu regelmatig te fitnessen. Ook doe ik nog aan windsurfen als het weer het toelaat.
In mijn familie heb ik al veel te maken gehad met kanker, en daarom wil ik graag mijn steentje bijdragen aan dit team. Ik ga dit jaar dan ook voor het eerst mee als chauffeur en hoop een leuke tijd tegemoet te gaan, en daarbij zoveel mogelijk op te halen voor dit goede doel!

Financiën

Henk

Ik ben Henk Henzen en ben vanaf het begin actief voor het Roparunteam Diakonessenhuis. Vanaf het eerste jaar doe ik de administratie voor het team. Zorg ervoor dat het team informatie krijgt over alle financiële zaken, zoals de inkomsten, bijvoorbeeld: de sponsoren, het lotengeld en andere gelden die met activiteiten binnen komen. Verder natuurlijk doe ik betalingen voor het team, zoals daar is de inschrijving, de kosten voor de run zelf.
Zelf ben ik ook vier keer mee geweest met het team, drie keer van Rotterdam naar Paris en één keer van Paris naar Rotterdam. Ik was toen chauffeur van een camper. Misschien dat het in de toekomst nog een keer voor komt dat ik met het team meega, maar voor dit jaar volg ik het team vanachter de computer.

Website

Willem

Naast het lopen doe ik samen met Frank het beheer van de website.

Frank (webmaster)

Dit jaar ga ik niet mee met de loop zelf maar blijf ik samen met Willem wel de website beheren.