Lopers

Chantal

In 2010 mag ik voor de zesde keer samen met team 19 meedoen aan de roparun. Ik kijk er naar uit om met dit geweldige team weer een sportieve prestatie te gaan leveren en  op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. De roparun wordt niet voor niets ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Hopelijk lukt het ook dit jaar om een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor Stichting Roparun. Steun team 19, steun de roparun!

Joyce

Voor de 3e keer op rij ga ik mee als loopster met het Diakonessenhuis team 19 van de RoParun. Met een aantal veranderingen en aanpassingen gaan wij als team weer met vol enthousiasme aan de slag om ons nieuwe doel voor 2010 te bereiken. Om dat doel te bereiken hebben we de steun van iedereen nodig, dus ook uw steun. Zonder u steun en die van alle anderen mensen in onze omgeving komen we nergens. Daarom vragen wij jullie om ons te helpen ons doel te kunnen bereiken, zodat wij als team de zieke mensen en hun familie op deze manier een hart onder de riem kunnen steken en ze even kunnen doen vergeten dat ze ziek zijn.

Koen

Een nieuw jaar, een nieuwe Roparun!!! Ik kan er nog geen genoeg van krijgen. Deze vierde keer stort ik mij weer vol overgave op dit fantastische doel en natuurlijk dit prachtige evenement. We gaan er met zijn allen weer een geweldige run van maken, maar bovenal hoop ik dat we een nog mooier eindbedrag binnen kunnen halen voor de mensen die het hard nodig hebben. Vroeg of laat zal iedereen, direct of indirect, te maken krijgen met het lot dat deze mensen getroffen heeft. Daarom hoop ik dat ik op jullie steun, groot of klein, kan rekenen.

 

Willem

Voor de 6e maal als loper, 3 maal op de fiets, de gekte houd aan, ik kan niet stoppen!! RoParun een geweldig doel met een heel enthousiast team.

Dit jaar opnieuw voor al die mensen die het zo hard nodig hebben. Steun ons team, steun iedereen die lijdt aan deze vreselijke ziekte!!!

Fred

Dit jaar wordt het voor mij de 7e keer dat ik meega. Dit mega evenement begon voor mij als medische ondersteuning bij de organisatie, maar na twee keer viel mijn oog op team 19 en ben ik na chauffeur, fietser en loper nu weer eens als fietser inzetbaar. Daarnaast ben ik reserve loper, en vorig jaar heeft maar weer eens aangetoond dat dit tot een dag voor de run kan betekenen dat ik mag lopen. Elk jaar is het een uitdaging voor ieder teamlid om zijn eigen steentje bij te dragen om tot een succesvolle tocht te komen. Ik heb er weer zin in.

 

Marcel

Ik ga dit jaar voor de 7xmee en gelukkig weer als loper. Vorig jaar een jaartje gefietst maar lopen gaat me toch beter af. De uitdaging en het ropa-gevoel is mijn motivatie om weer deel te nemen aan dit geweldige evenement.
Het ropa-gevoel is iets extra doen voor je zieke medemens en daarbij het gevoel hebben dat wij zo gelukkig moeten zijn met hetgeen wij nog kunnen,terwijl er zo veel mensen zijn die nog zo graag zouden willen.Het Roparun gevoel is ook teamgeest en aan het eind kunnen zeggen dat het weer een prima editie was.

Hanke

In 2010 doe ik voor het derde jaar met de ROPARUN mee. Het is voor mij de tweede keer dat ik als loper de afstand van Parijs naar Rotterdam afleg. Het is een bijzondere ervaring om voor een goed doel je zo mogen in te zetten. Eén van de leukste en mooiste onderdelen zijn de laatste kilometers die je in Nederland aflegt. Zoveel aanmoedigingen, verklede mensen, versierde dorpen en andere betrokkenheid bij het goede doel is indrukwekkend. Ook is de teamspirit geweldig tijdens het lopen. Ik heb er echt zin in!

Jos

In 2000 voor het eerst meegedaan met de Roparun en in 2010 ga ik voor de 11e keer mee.
Acht keer heb ik meegedaan als loper en twee keer als fietser, blessures aan de achillespezen en aan een kuitspier waren de oorzaak. In 2010 wil ik weer als loper meegaan, maar je weet het maar nooit.
Dit geweldige evenement blijft het waard om je steentje aan bij te dragen, wat is er leuker en fijner dan deze vorm van bijdrage om mee te doen. Met een leuk en gezellig team is dat buitengewoon motiverend voor mij. Bijna iedereen heeft in zijn of haar naaste omgeving met de gevreesde ziekte te maken, ik ook dus. In mijn dagelijkse werk heb ik op enige afstand ook veel met deze ziekte te maken in de vorm van bereiden van medicijnen. Ik zie dan welke medicatie de patiënten voorgeschreven krijgen. Ook daarvan kun je behoorlijk ziek raken. Voor mij dus allemaal redenen om ook deze keer weer volle moed mee te gaan doen.

Fietsers

Mark

Dit jaar is het voor mij de 10e keer dat ik een bijdrage lever aan dit fantastische evenement. Naast mijn rol als teamcaptain ga ik deze keer mee als fietser en dat is een nieuwe ervaring voor mij. Het is ieder jaar weer genieten van de omgeving waar je door heen komt en te zien dat er buiten Nederland steeds meer aandacht is voor dit evenement. Verder is het ieder jaar weer een uitdaging om met het gehele team – op een gezonde, sportieve wijze en in goede sfeer – vanuit Parijs in Rotterdam aan te komen en daarmee een financiële bijdrage te leveren aan de stichting Roparun.

Maurice

Het is moeilijk te beschrijven wat het is om zo’n tocht van ruim 500 km met zijn allen te volbrengen…het teamgevoel, de mooie, maar ook de zware momenten. Je doet het als team en dat maakt het zo’n onvergetelijke ervaring. Het wordt in 2010 de derde keer dat ik meega en hopelijk niet de laatste keer. Nadat ik 2 keer gelopen heb, wil ik het nu fietsend meemaken, maar als reserveloper weet je het maar nooit. Ik hoop van harte dat velen ons zullen ondersteunen om er naast een sportieve prestatie, ook een financiële prestatie van te maken, zodat we het goede doel van de Roparun ruim kunnen steunen.

 

 

Gerard

Ik ga voor de 11e keer mee met de Roparun. Eerst als chauffeur, de laatste jaren als fietser. Je moet het hebben meegemaakt om te weten wat voor een unieke ervaring dit is. Het tijdens de run naar elkaar toegroeien, en het als team weer heelhuids op de Coolsingel over de streep komen geeft een onbeschrijfelijk gevoel. Het absolute hoogtepunt is echter, als op de feestavond het eindbedrag bekend gemaakt wordt. Wetende waar je het voor doet zijn dit dé momenten waar je nog lang aan terug denkt.

 

Jaap

Ik doe dit jaar voor de eerste keer mee en als ik de verhalen van enkele van mijn teamgenoten moet geloven, niet voor het laatst. Op de fiets zal ik onze lopers begeleiden. Het lijkt me een uitdaging om op een fysieke manier een bijdrage te leveren aan dit goede doel, de strijd tegen die ziekte, die je fysiek en mentaal zò aanpakt.

Linda

Hallo, ik ben Linda en ik ben als fietser deelnemer van het Roparun Diakteam. De run van 2009 was mijn eerste kennismaking met de stichting Roparun en specifiek met het Diakteam. Het was een erg speciale ervaring, zowel de aanloop naar de run toe, waarin diverse activiteiten werden ondernomen om geld in te zamelen, als zeker ook de run zelf met Pinksteren. Tijdens de run voelde ik me even ‘weg van de wereld’ terwijl ik me begaf temidden van open, uitgestrekte landschappen overdag, en onder een heldere sterrenhemel in de kou ’s nachts. Dit gepaard met veel warmte en samenhorigheid in ons hechte team waarbinnen iedereen elkaar ondanks de uitputting bleef steunen, onvergetelijk! Met elkaar hebben we het voor elkaar gekregen een goede prestatie neer te zetten en een mooi bedrag binnen te halen ten gunste van de stichting Roparun. Dit jaar, roparun 2010, is dat weer ons streven!

Fysiotherapie

Janny

Voor de 5e keer mee dit jaar: het voelt goed mee te helpen de sporters in actie houden. En dan  met z’n allen naar de Coolsingel: geweldig.
Allemaal voor het goede doel!

Léon

Ik ben Léon (1950). Al veel gehoord over de Roparun, in 2010 voor de eerste keer met het Diakteam mee als verzorger/masseur. In mijn vrije tijd loop ook als recreant; de Zevenheuvelenloop is tot nu toe mijn limiet gebleken. Ik heb verschillende familieleden aan kanker zien bezwijken dat motiveert mij om me in te zetten voor dit prachtige doel, want de mensen in en om het ziekbed behoren zich niet met “bijzaken” te moeten bezighouden. Dat de finish in Rotterdam ligt is voor mij een extra stimulans aangezien ik in die mooie werkstad gewoond en gewerkt heb. Kortom: ik verheug mij op een prachtig avontuur.

Karin

Voor mij is dit de eerste keer dat ik meedoe aan de Roparun. Een prachtig sportief evenement voor een zeer goed doel. Als loper spreekt mij dit evenement aan en als sportmasseur wil ik graag mijn steentje bijdragen om de lopers van dit team naar de finish te krijgen. Ik verheug mij om samen met dit team dit avontuur aan te gaan en de Roparun te kunnen steunen in het bereiken van hun goede doelen.

Astrid

Ik ben Astrid van Beek woonachtig te Hooglanderveen. Ik ga voor het eerst mee met de ROPA-run als verzorgster. Via Léon op een jaarvergadering van het NGS(Nederlands genootschap voor sportmassage)kwam de vraag of er iemand tijd en zin had om mee te helpen bij de ROPA-run. Ook kreeg ik hier te horen wat de run nou precies inhield. Ik steun wel een aantal goede doelen maar om ook actief mee te doen is nieuw voor mij maar wel heel erg leuk. Ik ben al 9 jaar verzorgster bij een voetbalvereniging en in het dagelijks leven werk ik voor een logopediepraktijk.
Ik heb wel gemerkt dat ondanks het de eerste keer is, ik in een warm bad terecht ben gekomen met een geweldig leuk en ervaren team.
We gaan ervoor, we gaan de strijd aan.

Chauffeurs en Logistiek

Marco

Ik ben Marco en ga in 2010 voor de zesde keer mee met team 19 als chauffeur/kok etc. Het blijft een fantastisch evenement om mee te maken. Dit komt vooral voor het doel waar je het voor doet alsmede de onderlinge sfeer in ons team en met de andere teams. Hopelijk gaan we ons doel bereiken door grotere opbrengst dan de voorgaande jaren op te halen.

Bouke

Ik ben Bouke, ik ben vorig jaar voor het eerst meegegaan als chauffeur, het evenement is zo bijzonder dat ik dit jaar me graag weer inzet voor het welslagen van de Roparun. De Roparun is inderdaad een ervaring voor het leven!
Ik zie het als een bijzondere uitdaging om het evenement weer mee te maken en te ondersteunen. Ik sta volledig achter de roparun gedachte en de activiteiten die door Roparun worden uitgevoerd ten behoeve van mensen die het verschrikkelijk hard nodig hebben.

Jan

Mijn naam is Jan ik ga voor de negende keer mee. De eerste jaren als fietser en de laatste jaren als chaufeur. Het is geweldig om als team naar elkaar toe te groeien en samen iets voor het goede doel te kunnen doen.

Hassan

Ik ben Hassan Ik ga voor de eerst keer mee. Ik heb veel gehoord over stichting roparun. Ik vind het heel leuk om een bijdrage te leveren aan ons team ,en aan de organisatie, en om er deel van uit te maken,als chauffeur.

Piet

Ik ben Piet en ga voor de 8e keer als chauffeur/verzorger met veel plezier mee,
ik vind het geweldig om een bijdrage te leveren aan een goed doel mede door het
geweldige team waar van ik deel mag uitmaken.

Financiën

Henk

Ik ben sinds 2000, tien jaar geleden ben ik gevraagd om de financiën voor het team te verzorgen. Sinds die tijd behandel ik de administratie. Een jaar later werd ik gevraagd om chauffeur te worden op een camper. Dit heb ik vier jaar met veel plezier gedaan. Vanaf het jaar 2006 doe ik alleen nog de administratie en geeft het team informatie over betalingen en de inkomsten.

Website

Frank (webmaster)

Dit jaar ga ik niet mee met de loop zelf maar blijf ik samen met Willem wel de website beheren.

Willem

Ik ondersteun Frank dit jaar in het onderhoud en beheer van de website m.b.t. de dagelijkse gang van zaken.