Graag willen wij het team van 2023 aan u voorstellen:

Teamcaptains

 

Fred

Roparun 2023 wordt voor mij de 20ste deelname aan dit geweldige evenement. Daar is echter wel discussie over of ik de 2 jaar die ik ben meegegaan met de organisatie mee mag tellen haha. De afgelopen jaren ben ik samen met Mariska teamcaptain van het team en dit doen we met veel plezier. Dit jaar blijven we wederom in Nederland. Mijn rol binnen het team is dit keer als fietser. Het is ieder jaar weer een geweldige uitdaging om met 24 teamleden de Roparun tot een goed einde te brengen. Een gedreven team met veel nieuwe mensen die er volgens mij net zoveel zin in hebben als ik om aan de Roparun deel te nemen. Dit allemaal voor het goede doel om mensen met kanker te steunen. Zowel in mijn werk als privé word ik helaas te vaak geconfronteerd met kanker, en weet hierdoor een beetje wat voor belasting deze verschrikkelijke aandoening met zich mee brengt. Als wij dan ons gezonde en sportieve lijf in kunnen zetten om geld te verzamelen voor al deze mensen waardoor hun leven een beetje dragelijker wordt, dan geeft mij dat een enorme voldoening. Ik verheug me nu al op de samenwerking binnen dit leuke team en de Roparun zelf. Ik ben ervan overtuigd dat het uiteindelijk weer één groot (en intensief) feest gaat worden.

 

Mariska

Dit jaar ga ik mee als verzorger op het basiskamp en is het mijn 11e deelname aan de Roparun. We vertrekken helaas nog niet uit Parijs, maar blijven dit jaar binnen Nederland. Als teamcaptain samen met Fred blijft heel leuk (nu voor het 9e jaar). Met zo’n leuk team vol enthousiasme en steeds weer nieuwe teamleden vanuit het Diak maken we er weer een mooi jaar van! Het is en blijft een spannende uitdaging, maar het doel is natuurlijk nog mooier. Het is goed om hier op deze sportieve manier ons steentje aan bij te dragen en zoveel mogelijk geld op te halen voor deze mensen die het hard nodig hebben om hun leven dragelijker te kunnen maken. Ik kijk uit naar weer een mooi, sportief en gezellig jaar met dit team!

Lopers

 

Ilona

Mijn naam is Ilona, 28 jaar oud en ik kom uit Amersfoort. Ik werk in het Diakonessenhuis als verpleegkundige op de EHH/CCU. Dit jaar wordt mijn vijfde deelname als loopster aan de Roparun. Ik kijk er naar uit in 2023 weer een mooi Roparun jaar te beleven met dit mooie team en mijn steentje bij te dragen.

Merel

Hoi! Ik ben Merel en ga dit jaar voor het eerst meedoen aan de Roparun, als loper. Ik vind het spannend, maar heb er vooral heel veel zin in. Het lijkt me een leuke uitdaging om met dit enthousiaste team op een sportieve manier zo veel mogelijk geld op te halen voor kankerpatiënten. Op mijn werk, de radiologie afdeling van het Diakonessenhuis, kom ik dagelijks met kanker patiënten in aanraking. Dit motiveert extra om zoveel mogelijk geld in te zamelen!

 

Valerie

Mijn naam is Valerie. Ik werk in het Diakonessenhuis als oncologie- en hematologieverpleegkundige op de verpleegafdeling Oncologie. Het wordt alweer mijn 6e jaar als loopster in het team. Ik vind het mooi dat ik op een sportieve manier een bijdrage kan leveren aan dit goede doel.

Bram

 

Joslyn

Hoi, ik ben Joslyn en dit wordt de vierde keer dat ik meedoe met de Roparun.

De sfeer, uitdaging en dit leuke team heeft mij enthousiast gemaakt om weer mee te doen.
Ben zelf erg sportief, doe aan hardlopen, kickboksen en bootcamp.

Mijn motto is Pura Vida, letterlijk vertaald Puur Leven, maar het betekent geniet van het leven, haal alles uit het leven. Vind het leuk dat ik op een sportieve manier een bijdrage kan leveren aan een goed doel.

Timon

Chloë

Ik ben Chloë en doe nu voor de 3e keer mee aan dit geweldige evenement als loper. Het is een zware tocht zowel fysiek als mentaal, maar met een top team om je heen is het altijd weer een feestje. Zeker als je het ook nog eens doet voor een goed doel. Ook dit jaar gaan we er weer tegen aan!

Karianne

Mijn naam is Karianne Hoek en ik werk met veel plezier als longverpleegkundige op de polikliniek

Longziekten in het Diakonessenhuis.

Dit jaar ga ik voor de 6e keer mee als loper. Vorig jaar ben ik helaas na 10 km al uitgevallen vanwege

een blessure (zweepslag). Dit jaar hoop ik de Roparun weer helemaal uit te lopen!

Ik heb er weer erg veel zin in om met dit leuke team aan dit geweldige evenement mee te doen. En

een sportieve bijdrage te leveren om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel!

Fietsers

Linda

Hallo, ik ben Linda van Dijk. Dit jaar ga ik weer mee als fietser. Ik wil via deze manier een sportieve bijdrage leveren om geld in te zamelen voor de mensen met kanker, waardoor hun leven wat dragelijker wordt. Daarnaast is het ook een hele leuke ervaring om met anderen dit doel te bereiken.

Jennifer

Ik ben Jennifer van Leeuwen-Raaijmakers, in 2023 zal ik voor de 1e keer deelnemen aan de Roparun. Inmiddels ben ik ruim 9 jaar werkzaam in het Diakonessenhuis. Sinds 6 jaar met veel plezier op de Intensive care afdeling als IC verpleegkundige, een afdeling waar wij ook veel in contact komen met kanker patiënten.

Dat ik mee wil doen aan de Roparun is niet zomaar. Al vanaf kleins af aan ben ik door mijn vaders sportieve instelling geprikkeld, hij was lid bij de Triathlon vereniging in de Hoeksche Waard. Zo ben ik al vroeg begonnen met zwemmen, wielrennen en hardlopen, helaas door blessures kan ik dit niet zo doen zoals ik graag zou willen. Vandaar dat ik nu als fietser zal deelnemen.

Maar het sporters bloed heeft mijn vader toch echt aan mij doorgegeven, wij sportte dan ook graag samen. Helaas is bij hem op 50-jarige leeftijd uitgezaaide darmkanker geconstateerd, wat niet meer te genezen was. Mede door zijn sporters mentaliteit en niet weten van opgeven hebben wij met elkaar nog 2 hele mooie jaren gehad. Hij was altijd erg betrokken bij de Roparun en zelfs op zijn uitvaart wilde hij dat er voor dit goede doel geld ingezameld zou worden. Hoe bijzonder dat ik nu met ons team onder andere door de Hoeksche Waard zal fietsen, voor onze estafette tocht.

Nu wil ik actief deelnemen aan de Roparun, voor mijn lieve vader, andere dierbare mensen in mijn omgeving en alle andere kanker patiënten. Om het leven met kanker een klein stukje dragelijker te maken met de mooie initiatieven van de Roparun.

Daarom mijn vraag; sponsor jij dit mooie doel? Alle beetjes helpen.

Corné

Ik ben Corné en ga voor de 11e keer mee met de Roparun, waarvan 9 keer met het Diak team. Dit jaar wordt weer geheel door Nederland. Wederom mag ik mee als fietser, nu nog even flink trainen.. ik ben benieuwd wat voor uitdagingen de Roparun ons weer gaat brengen. Maar ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in, op naar de finish!

Fred

Fysiotherapie

 

Janny

Ik ben Janny Tijsseling, pedicure, fysiotherapeut en trouwe Roparunner. Mijn bijdrage zal evenals de vorige 17 keer bestaan uit meehelpen geld verzamelen voor het goede doel en organiseren vooraf. Tijdens de run wordt het verzorgen en ondersteunen van met name de sporters.
Dit fijne team kan heeft jarenlange ervaring en een grote onderlinge verbondenheid. De belasting die van deelnemers wordt gevraagd is groot, maar ook dit jaar vertrouw ik erop dat we er alles aan zullen doen om gezamenlijk over de finish te komen. En dat er weer een mooi bedrag naar de Roparun gestort kan worden.

Femke

Mijn naam is Femke van den Brand en ik mag dit jaar voor de 7e keer mee als fysiotherapeut en verzorger met het gezelligste ziekenhuisteam van Nederland. Ik woon en werk in Den Haag maar door een connectie met een oud teamlid ben ik bij deze prachtige groep terecht gekomen. Ik verheug me er weer op om mee te gaan en om op deze sportieve manier waarbij samenwerking, doorzettingsvermogen en passie zo belangrijk is m’n steentje bij te dragen aan wat meer liefde en licht in tijden waar dat zeer gewenst is.

 

Marlouke

Mijn naam is Marlouke van Vught-Kauffmann en ik ben als fysiotherapeute werkzaam in het

Diakonessenhuis.

Zowel privé als op mijn werk krijg ik veel te maken met kanker en zie ik hoeveel impact deze ziekte

heeft. Voor patiënten die te horen moeten krijgen dat hun vorm van kanker (nog) niet te behandelen is, is het fijn om wel iets voor ze te kunnen doen.

Dankzij de Stichting Roparun kunnen we het leed van patiënten in de palliatieve zorg iets verlichten, iets waar ik me graag in mijn vrije tijd voor inzet.

Dit jaar ga ik voor de 10e keer mee als teamlid van Team 19. De eerste vier keren ben ik als

fysiotherapeute mee geweest, toen twee jaar als loper, daarna steeds weer als fysiotherapeut en ook dit jaar weer vanuit Twente via een grote lus door Zuid-Nederland naar Rotterdam als fysiotherapeute.

Milcah

Mijn naam is Milcah Kemp en ik kom uit Hoogland. Ik ben zelf ook een hardloper, marathonloper en hardlooptrainer. Ik ga dit jaar voor de 2e keer mee in het team van de fysiotherapeuten. Vorig jaar was het spannend, maar dit jaar ben ik geroutineerder. Ik hoop dat we veel geld binnen halen voor het goede doel. Iedereen heeft wel een naaste die aan kanker is overleden of die nog aan het vechten is. Wij hopen de dagen dragelijker te maken. Ik doe graag mee om de lopers te ondersteunen als masseur en omdat het gezellig is met elkaar. Gelukkig mag ik dit jaar weer mee doen met het Diak.

Chauffeurs en Logistiek

Eric

Dit jaar ga ik voor de 4e keer mee met dit fantastische team. Dit jaar als chauffeur van de volgbus. Ik vind het fijn om een bijdrage te leveren aan het mooie doel van de Roparun en vind het leuk om dit met een team te doen die zich iedere dag inzet voor het welzijn van de medemensen! Samen kunnen we meer bereiken dan mogelijk lijkt!

 

Alice

Ik ben Alice van Esch en doe dit jaar voor de 5e keer mee aan de Roparun, waarvan voor de 4e keer met het team van het Diakonessenhuis. Mijn rol in het team is die van is chauffeur/ verzorger, een rol die mij het beste past.

Het is fantastisch om samen met ons team op deze wijze een bijdrage te mogen leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met kanker.  Dat is waar we voor gaan en waar we ons voor inzetten. Op naar een prachtige Roparun 2023 en een mooie opbrengst voor het goede doel: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Nienke

 

Jurgen

Mijn naam is Jurgen Kuijvenhoven. Ik ben via mijn vrouw José die werkzaam is in het Diakonessenhuis terecht gekomen in dit team. Voor de 8ste keer alweer ga ik met veel plezier en enthousiasme mij weer inzetten dit jaar voor dit goede doel. Ik ga ieder jaar mee als chauffeur en wissel een beetje af tussen de bakwagen, de camper en de volgbus. Dit jaar mag ik weer mee op de volgbus, waar ik weer heel veel zin in heb aangezien ik dan weer een keertje meer mee krijg van de route onderweg.

Het blijft heel bijzonder voor mij om mee te gaan met de Roparun, omdat ik in mijn familie al meerdere keren met deze verschrikkelijke ziekte te maken heb gehad. Ik heb dan ook dit jaar weer heel veel zin om mijn steentje bij te dragen aan dit team!!

Hein

Ik ben Hein de Natris, 58 jaar, en woon samen met mijn vrouw en onze jongste zoon in De Bilt. Mijn vrouw werkt in het Diak op de Poli Long-oncologie. De 31ste editie van de Roparun wordt voor mij de 11e keer dat ik aan dit mooie avontuur mag mee doen. Dit jaar weer als chauffeur/verzorger. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat Roparun meer is dan die sport-estafette met Pinksteren. Voor ons team is Pinksteren een soort ‘feestelijke afsluiting’. Dit jaar wordt de run weer een Tour ‘d-Hollande, waarbij we de hele tocht binnen de landsgrenzen afleggen. We kennen deze route nog niet goed en kijken dus uit naar de vele verrassingen onderweg. Maar al in oktober beginnen de eerste voorbereidingen: samenstellen team, routeverkenning, campers reserveren. Daarnaast steken alle teamleden door het jaar heen heel veel tijd in waar het natuurlijk allemaal om draait, de sponsoracties om geld in te zamelen: de wijnactie, de statiegeldactie, sponsorlopen bij scholen, lotenverkoop. Ik ben heel blij dat ik met al die enthousiaste mensen weer mag samenwerken aan dat mooie Roparun-doel: ‘Leven toevoegen aan de dagen, als er geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Rita

Mijn naam is Rita. Het is voor mij de eerste keer dat ik binnen Team 19 meedraai en dus nieuw…… Mijn motivatie / uitdaging zit vooral in het met elkaar samen te werken en te streven naar een nog mooier doel, waaraan ik op de wijze mijn steentje mag bijdragen: zoveel mogelijk geld op te halen voor kwaliteit van leven voor mensen die lijden aan kanker. Zelf ben ik sportief bezig middels hardlopen, bodypump en golf.

Susanne

Hi, ik ben Susanne Leij en werk nu 1,5 jaar als adviseur wetenschap bij het Diakonessenhuis. Heel lang geleden, 1996 om precies te zijn, deed ik al eens mee met de Roparun. Als fietser, gewoon met papieren uitdraai van de route. Toen nog écht van ROtterdam naar PArijs vanaf de Daniël den Hoed kliniek. Dat was wel spectaculair moet ik zeggen. En nu komt het weer op mijn pad en kan ik mijn steentje bijdragen als chauffeur. Ik vind het mooi dat ik op deze manier kan helpen voor het goede doel en tegelijk met collega’s uit alle kanten van het Diak dit avontuur ga beleven.

Financiën

Henk

Ik ben Henk Henzen en ben vanaf het begin actief voor het Roparunteam Diakonessenhuis. Vanaf het eerste jaar doe ik de administratie voor het team. Zorg ervoor dat het team informatie krijgt over alle financiële zaken, zoals de inkomsten, bijvoorbeeld: de sponsoren, het lotengeld en andere gelden die met activiteiten binnen komen. Verder natuurlijk doe ik betalingen voor het team, zoals daar is de inschrijving, de kosten voor de run zelf.
Zelf ben ik ook vier keer mee geweest met het team, drie keer van Rotterdam naar Parijs en één keer van Parijs naar Rotterdam. Ik was toen chauffeur van een camper. Misschien dat het in de toekomst nog een keer voor komt dat ik met het team meega, maar voor dit jaar volg ik het team vanachter de computer.

Terug